מתכון טעים לטורטיה ממולאת, מצופה ומטוגנת שילדים אוהבים של השף מיכה כלפה וחופית אלמקייס
ניתן להגיש עם צ’ילי מתוק, טריאקי או קטשופ.
אפשר להחליף את המלית למילוי של ירקות וחזה עוף או רצועות פרגיות.
מצרכים למילוי בשר:
חצי קילו בשר
1 בצל גדול
8 כפות שמן
1/2 קופסת שימורי פטריות
1/4 כפית כמון
חצי כפית אבקת מרק עוף
1/4 כפית מלח
1/4 כפיר כורכום
1/2 כפית אריסה
50 גר צנוברים קלויים
מעט כסברה או פטרוזיליה קצוצה
מצרכים להדבקה:
4 כפות קמח
8 כפות מים
מצרכים לטיגון הטורטיות:
ביצה טרופה
פירורי לחם
שומשום
וכמובן טורטיות
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה נחמם שמן ובו נטגן את רצועות הבצל עד שהוא משקיף.
2. נוסיף למחבת פטריות ותבלינים ונערבב היטב. נטגן יחדיו כ-6 דקות.
3. נוסיף למחבת את הבשר הטחון והצנוברים והכוסברה ונפורר היטב עם מזלג, נפריד טוב טוב את הבשר שלא יישארו גושים.
4. נערבב היטב ונטגן עד שהבשר משנה צבעו ומוכן לגמרי.
5. נוציא את תערובת הבשר למסננת ונניח לצינון והגרת הנוזלים.
6. בינתיים נטרוף בקערה רחבה ביצה עם כף מים ומעט מלח.
7. בקערה שנייה נערבב פירורי לחם ושומשום. בכוס קטנה נערבב קמח ומים.
8. ניקח טורטייה ונניח בשורה (ממש לקראת הקצה) כ-2 כפות גדושות ממלית הבשר.
9. נסגור 2 צדדים נגדיים פנימה ונתחיל לגלגל ממש כמו רולדה.
10. לקראת סוף הגלגול נמרח דבק בקצה הטורטייה ונשלים את הגלגול, נניח לחצי דקה על התפר כדי שיידבק.
11. נטבול את הטורטייה המגולגלת בביצה ולאחר מכן נגלגל בפירורי הלחם.
12. נטגן במחבת עם שמן חצי עמוק חם כחצי דקה מכל צד
ותודה גדולה לחברת הקבוצה אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – חופית אלמקייס על אתה המתכון
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה וחופית אלמקייס
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן