מתכון נפלא למרק אפונה של השף מיכה כלפה, קל ומהיר להכנה (טבעוני, פרווה)
מרק נפלא שמחמם את הלב ומנחם ביום חורף קר או כמנה ראשונה.
מצרכים:
1/2 קילו אפונה יבשה ( יש להשרות את האפונה לילה שלם במים ולשטוף אותה כמה פעמים)
1 שקית אפונה ירוקה קפואה
1 סלרי עלים קצוץ
2 בצל קצוץ
2 תפו”א מקולפים חתוכים לקוביות
3 גזרים קצוצים
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
6 שיני שום קצוצות
3 כפות מרק עוף פרווה
מעט פלפל
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל עם שמן זית , מוספים את הגזר, השום, הסלרי, תפו”א הכוסברה והפטרוזיליה.
2. מוספים מים ומביאים לרתיחה, מוספים את האפונה היבשה ומבשלים על אש קטנה כשעה, במידה וצריך מוספים מעט מים.
3. לאחר שהאפונה רכה מאוד זה הזמן להוסיף את מרק העוף , וטוחנים במערבל ידני.
4. לאחר שכל המרק טחון מוספים את האפונה הקפואה הירוקה (היא תתבשל מהחום של המרק) ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן