מתכון חגיגי לפילה סלמון ברוטב טריאקי של השף מיכה כלפה
מצרכים:
1 פילה סלמון (להכנת כ 6 מנות)
4 שיני שום פרוסות
3 כפות סוכר חום דמררה
6 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
מעט מלח
1 ענף בצל ירוק חתוך לעיגולים
כף שומשום
רבע כוס שמן קנולה – וכן חייב שמן
רבע כפית טימין
מעט ג’ינג’ר למי שאוהב ורצוי!
אופן ההכנה:
1. בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים כ – חצי שעה במקרר ,לדאוג מדי פעם להפוך את הדגים
2. מניחים את הדג על תבנית אפייה שמצופת בנייר כסף. ויוצקים את המרינדה על הדג מי שרוצה מפזר מעל תערובת של עשבי תיבול יבשים..
3. מכסים בנייר אפייה. (כן זה הדרך לשמור שהדג לא יישרף )
4. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15 דקות.
5. לאחר כ – 15 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים עד שמתקבל צבע זהוב קרמלי
6. מסדרים את הדגים על קערת הגשה ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ ושומשום
בתאבון (:
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן