הריון הוא תקופה רגישה בה הגוף והעובר חשופים למגוון מזהמים, לכן חשוב להקפיד על בטיחות מזון ולהימנע ממזונות שעלולים להיות מזוהמים בליסטריה, טוקסופלסמה וסלמונלה, וכן מחומרים חוצי שליה שעלולים להזיק לעובר (כגון הימנעות מאלכוהול והגבלת קפאין).
בעת הנקה חלק ניכר מהמזונות שאסור לאכל בהריון מותרים והמגבלות הן בעיקר על קפאין, אלכוהול ומזונות מייבשי חלב (כאבי בטן וגזים אצל התינוק לרוב חולפים מעצמם ואין צורך להימנע ממזונות באופן גורף. במידה ועולה חשד- מומלץ להתייעץ פרטנית).
מעבר לבטיחות המזון, חשובה תזונה בריאה, מגוונת ומאוזנת אשר תספק לך ולעובר את מלוא אבות המזון, הויטמינים והמינרלים- לאכול מזונות מגוונים, לא לצרוך ביתר אף קבוצת מזון ומצד שני לא לצרוך גם בעודף. מהי הכמות המומלצת? אינדיבידואלית לכל אחת.
ההמלצות המוצגות כאן הן המלצות כלליות בלבד, ואינן מהוות תחליף להתייעצות אישית עם דיאטנית קלינית.
א
- אבוקדו
- אבטיח
- אבקת בצל
- אבקת קקאו
- אבקת שוקו
- אגוזי לוז
- אגוזי מלך
- אגוזי פקאן
- אגוזי קשיו
- אגוז ברזיל
- אגוז לוז
- אגוז מוסקט
- אגוז מלך
- אגוז מקדמיה
- אגוז פקאן
- אגוז קוקוס
- אגס
- אווז
- אוזני המן
- אוכמניות
- אורגנו – אזובית
- אורז בר
- אורז חום
- אורז לבן מאודה
- אטריות
- אטריות מחיטה מלאה
- איקרה לבנה
- אלפלפה
- אנדיב
- אנונה
- אנטריקוט
- אניס
- אננס
- אנשובי בשמן
- אספרגוס
- אספרסו
- אפונה יבשה
- אפונה ירוקה טרייה
- אפונה סינית טריה
- אפונה צהובה
- אפרסמון
- אפרסק
- אפרסק משומר
- אצות
- ארגולה
- ארטיק קרח
- ארטישוק
- ארטישוק ירושלמי
- אשכולית
- אשכולית אדומה
- אשל
ב
- בבונג – קמומיל
- בוטנים
- בוטנים קלויים
- בוק צ׳וי
- בורגול
- בורי אפוי/צלוי
- בורקס בשר
- בורקס פטריות
- בורקס תפוח אדמה
- בזיליקום – ריחן
- בטטה
- בטטה אפויה
- בייגלה
- ביסקוויטים
- בירה שחורה
- במיה
- בננה
- בצל
- בצל ירוק
- בצל שאלוט
- בראוניז
- בראוניס
- ברווז
- ברוקולי
- ברנדי (אלכוהול)
- בשר בקר
- בשר בקר טחון
- בשר בקר משומר
- בשר הודו צלוי
- בשר טלה
- בשר כבש
- בשר כבש טחון
- בשר עגל
ג
- גבינה בולגרית 24%
- גבינה גאודה
- גבינה לבנה 5%
- גבינה מותכת
- גבינה צהובה 21%
- גבינה צהובה 25%
- גבינה צהובה 31%
- גבינה צפתית 0.5%
- גבינה צפתית 5%
- גבינה קשה שמנה 21%
- גבינית (מאפה)
- גבינת ברי
- גבינת פטה
- גבינת פרמזן קשה
- גבינת קוטג` 0.5%
- גבינת קוטג` 5%
- גבינת קממבר
- גבינת רוקפור
- גבינת ריקוטה טבעי 5%
- גבינת ריקוטה עזים 5%
- גבינת שמנת זיתים 5%
- גוג׳י ברי
- גויאבה
- גזר
- גיל 3%
- גלידה דלת קלוריות
- גלידה חלבית
- גלידת שוקולד
- גלידת שרבט
- געפילטע פיש
- גרגיר נחלים
- גריסי פנינה
- גרעיני אבטיח
- גרעיני דלעת
- גרעיני חמניות
- גת
- ג`בטה
- ג`ין (אלכוהול)
- ג`לי מוכן
ד
ז
ח
י
כ
ל
מ
- מאפה ג`בטה
- מאפין
- מוס שוקולד
- מיונז
- מיורן – אזוב
- מילקי
- מילקשייק וניל
- מילקשייק שוקולד
- מיץ אננס משומר
- מיץ לימון טרי
- מיץ מנדרינות טרי
- מיץ ענבים
- מיץ רימונים
- מיץ תפוזים
- מיץ תפוחים
- מלבי
- מלון
- מלח
- מלח לימון
- מליסה
- מלפפון
- מלפפון חמוץ
- מנגו
- מנגולד
- מנדרינה
- מעדן חלב 1.5%
- מצה קלה
- מקרוני
- מרגרינה
- מרווה
- מרק אפונה אינסטנט
- מרק בצל אינסטנט
- מרק בשר אינסטנט
- מרק ירקות אינסטנט
- מרק עגבניות אינסטנט
- מרק עוף
- מרק עוף אינסטנט
- מרק עוף ואטריות
- מרק פטריות אינסטנט
- מרק שעועית
- מרשמלו
- משמש
- משמש מיובש
נ
ס
ע
- עגבניה
- עגבניה שרי
- עגבניות
- עגבניות מבושלות
- עדשים אדומות
- עדשים ירוקות
- עדשים מנומרות
- עדשים שחורות
- עוגיות מקרון
- עוגיות שיבולת שועל
- עוגת גבינה
- עוגת גזר
- עוגת טורט
- עוגת סולת
- עוגת פירות
- עוגת קצפת ופרות
- עוגת שוקולד צ`יפס
- עוגת שוקולוד
- עוגת שיש
- עוגת שמרים
- עולש
- עוף
- עירית
- עלי בייבי
- עלי דפנה
- עלי תרד
- ענבים
- ערמונים קלויים
פ
- פאי אגוזים
- פאי דובדבנים
- פאי פקאן
- פאפאיה
- פבלובה (עם מרנג ביצים)
- פולי סויה – אדממה
- פול ירוק
- פול מצרי
- פומלה
- פומלית
- פופקורן מטוגן
- פחזניות במילוי קרם וניל
- פטל
- פטרוזיליה
- פטריות פורטבלו
- פטריות פורצ’יני
- פטריות שיטאקי
- פטריות שמפיניון
- פיטנגו
- פיסטוק
- פיצה
- פירה תפוחי אדמה
- פיתה
- פיתה – קמח מלא
- פלאפל
- פלפל אדום
- פלפל אנגלי – תבלין
- פלפל גמבה
- פלפל חריף
- פלפל ירוק
- פלפל לבן – תבלין
- פלפל צהוב
- פלפל צי’לי / שאטה – תבלין
- פלפל שחור – תבלין
- פנטה רגיל
- פנקייק
- פסטה
- פסטה – חיטה מלאה
- פסטרמה דלת שומן
- פסטרמה הודו
- פסיפלורה
- פפאיה
- פרג
- פרגית
- פרמזן
- פרנץ` טוסט
- פרפה חלווה
- פשתן
ק
- קאפקייקס
- קארי
- קדאיף
- קוואקר / שיבולת שועל
- קוויאר
- קולה זירו
- קולורבי
- קוקה קולה
- קוקוס
- קוקטייל פירות משומר
- קוראסון
- קורנית – טימין
- קורנפלקס
- קורקבני עוף
- קטשופ
- קיווי
- קייל
- קימל
- קינואה
- קינמון
- קישוא
- קלמנטינה
- קמח לבן
- קמח מצה
- קמח תירס
- קמח תפוח אדמה
- קפה לאטה
- קפה שחור
- קפוצינו
- קרואסון
- קרמבו
- קרמבולה
- קרמשניט
- קרפ צרפתי
- קרקר
- קרם באווריה
- קרם ברולה
- קשיו
ר
ש
- שאלוט
- שווארמה פרגית
- שומר
- שועית מאש
- שוקולד חלב
- שוקולד למריחה
- שוקולד מריר
- שוקו בבקבוק
- שורש סלרי
- שורש פטרוזיליה
- שום
- שום גבישי – תבלין
- שום שום
- שזיף
- שזיף מיובש
- שיבה
- שיבולת שועל – סובין
- שיבולת שועל – קוואקר
- שמיר
- שמנת חמוצה 15%
- שמנת לקפה
- שמנת מתוקה 32%
- שמרים טריים לאפייה
- שמן אבוקדו
- שמן אגוזי לוז
- שמן אגוזים
- שמן דקלים
- שמן המפ – קנבוס
- שמן זית
- שמן זרעי התה
- שמן זרעי ענבים
- שמן חמניות
- שמן כותנה
- שמן סויה
- שמן קוקוס
- שמן קנולה
- שמן שומשום
- שמן שקדים
- שמן תירס
- שניצל עוף
- שניצל תירס
- שסק
- שעועית אדומה
- שעועית ירוקה
- שעועית לבנה
- שעועית מאש
- שעועית צהובה
- שעועית שחורה
- שקדי מרק
- שקד מצוי
- שקשוקה
המידע בעמוד זה ובעמודי המזון הפנימיים אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ע”י תזונאים, דיאטנים או רופאים, חשב לזכור שיש נשים עם רגישויות שונות לסוגי מזון וכן כאלה הנוטלות תרופות בהן יש להתחשב.
לא מצאתן את סוג המזון שחיפשתן? יש לכן מזונות נוספים שחשוב לכן שנוסיף?
כתבו לנו את שם המזון כאן ונוסיף
ההמלצות וההנחיות לגבי בטיחות מזון בהריון ובזמן הנקה בתוך כל אחד מהמזונות ברשימה הנ”ל נכתבו במיוחד עבור גולשות פורטל יולדת בשיתוף עם הדיאטנית הקלינית אילנית סנדרוביץ – ליווי והדרכה תזונתית משלב תכנון ההריון, הריון, לאחר לידה וגם לתינוקות ופעוטות.
ליווי הריון פרטני כולל סוכרת הריון, קבוצות, וכן מפגשי הכנה להנקה ומפגשי טעימות ראשונות.
ליצירת קשר וייעוץ אישי מאילנית ניתן להתקשר למספר: 050-4688855