מתכון לתפוח אדמה מוקרם ברוטב אלפרדו של השף מיכה כלפה
אפשר להוסיף לתפו”א: ברוקולי, כרובית, קוביות חצילים, קישואים, בטטה, ירקות קלויים, ארטישוק ועוד
מצרכים:
10 תפוחי אדמה מזן האדום (דזירה, מוצרט, רודאו)
1 חבילת פטריות טריות או קופסת שימורים.
2 בצלים לבני מטוגנים.
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
מצרכים לרוטב האלפרדו:
30 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון
2 שמנת מתוקה רגילה לא לבישול
1 וחצי כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי כפית אגוז מוסקט
2 כפות של אבקת מרק פטריות גדושות
אופן ההכנה:
1. מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה. מערבבים מדי פעם.
2. כשהבצל הזהיב יפה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות גס למחבת.
3. מערבבים ומטגנים עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן ואלה מתאדים (זה לוקח 7-8 דקות).
4. מוסיפים למחבת את השמנת והחלב. מערבבים היטב ומביאים אל סף רתיחה. מנמיכים להבה ומוספים את מרק הפטריות ומבשלים עוד חמש דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
5. מתבלים במלח, ועט פלפל ומוסקט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
הערה: מי שרוצה ורצוי מוסיף כף גבינת פרמז’ן מגורדת לרוטב.
אופן הכנת המנה:
1. את התפו”א מקלפים וחולטים אותם שלמים ל-5 דקות מרגע רתיחת המים.
2. לאחר שעברנו את תהליך החליטה של תפוחי האדמה אנחנו מקררים אותם עם מים ופורסים אותם לעיגולים ומסדרים בתבנית.
3. מטגנים את הבצל והפטריות ומפזרים אותם על תפוחי האדמה בתבנית.
4. יוצקים את רוטב האלפרדו על התבנית ומכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות.
5. בודקים את התפוח האדמה אם הוא מספיק רך אם הוא לא מספיק רך נותנים לו עוד זמן אפיה ובמידה והוא רך מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים בחזרה לתנור ללא הנייר הכסף להקרמה עד שישחים
הערה:
מי שרוצה להחליף לפסטה אז שיבשל את הפסטה במים חמים ואחר כך יסנן את הפסטה ויקרר אותה עם קרח ומים קרים או רק מים קרים. את הפסטה נכניס לתבנית ועליה את הרוטב .
לכמות גדולה יותר של רוטב יש להכפיל את הכמויות, ואז על התבנית עם הפסטה והרוטב נפזר בנדיבות גבינה צהובה ונכניס לתנור חם עד שהגבינה תעבור הקרמה ויהיה לה צבע מעט חום.
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן