סלט חציל חגיגי
חציל קלוי על האש הוא תאווה לחך בכול מנגל המכבד את עצמו, אך הפעם נשדרג ונמתיק את החציל הקלוי כך שיתאים במיוחד לראש השנה.
נתחיל בקליית החציל בתנור או על הגז, כמה דקות מכול צד עד שנראה שהקליפה נחרכה מעט. מכיוון שהחציל מגיר נוזלים כדאי להניח אותו על נייר אלומיניום, ואת הנוזלים נשמור בקערה להמשך ההכנה. לאחר שהחציל קלוי מכל הצדדים, נסנן אותו מהנוזלים כמה דקות, וגם אותם נשמור.
את החציל נקלף, נפתח, נניח על צלחת הגשה, נמליח מעט ונזלף עליו שמן זית. מנוזלי החציל נכין סירופ עם דבש וג’ינג’ר. בסיר קטן נחמם את הנוזלים, נוסיף דבש, מלח, ג’ינג’ר טרי מגורד ומעט פלפל שאטה (אם לא אוהבים חריף, אפשר לוותר), נמשיך לבשל עד שהנוזל יסמיך כמו סירופ, את הסירופ נמזוג על החציל הפתוח ונגיש כמנה ראשונה.
חזה עוף מתקתק
חזה עוף הוא מרכיב שגרתי בארוחה ישראלית, והוא הופך לרוב לשניצל או למרכיב נוסף בתוך מנה מוקפצת. אך הפעם נשאיר את חזה העוף כפי שהוא ונוסיף לו רוטב חמוץ מתקתק–חריף שיעניק לו טעם נפלא ושונה. הטעם של העוף כל־כך עשיר ועמוק, שאורז לבן פשוט יכול להיות תוספת נהדרת ונקייה לידו.
נערבב בקערה את מרכיבי הרוטב – מיץ לימון, חרדל דיז’ון גרגרים, דבש וגרידת קליפה של לימון. נמליח ונפלפל את העוף ונצרוב אותו כמה דקות מכול צד במחבת משומנת היטב. לאחר שהעוף נצרב במחבת נשפוך מעליו את הרוטב, ונניח לעוף להיטגן בתוכו עוד כמה דקות מכול צד. נעביר את העוף עם הרוטב לצלחת הגשה עמוקה ונפזר מעל פרוסות דקות של בצל ירוק.
ירקות שורשיים אפויים בדבש
ירקות שורש אפויים בתנור זו מנה נפלאה שיכולה להיות תוספת לכול מנה בשרית על שולחן החג.
ניקח כמה סוגים של ירקות שורש כמו גזר (אפשר גם בכמה צבעים), שורש סלרי, קולרבי, צנון או שומר. נקלוף אותם ונפרוס לפרוסות או לרצועות ארוכות. נסדר את הירקות בתבנית ועליה נייר אפייה. בקערית נערבב מיץ לימון, גרידת קליפת לימון, שמן זית, דבש, מלח ופלפל. את הרוטב ניצוק על הירקות ונכסה בנייר אלומיניום. נכניס לתנור עד שהירקות מתרככים, בערך 40-30 דקות, ואז נוציא את נייר האלומיניום ונשאיר בתנור לעוד עשר דקות להשחמה.
צבעוניות המנה – ירוק, כתום, לבן, סגול, שחום – מהפנטת ומושכת את העין, הארומה היא של לימוניות עדינה וכשטועמים את המנה מתקיימת ההבטחה לטעם מעניין, עשיר, מתקתק ומיוחד.
ליקר דבש מיוחד
המרכיב היחידי החסר לנו בשולחן החג הוא משקה אלכוהולי טעים ומתוק העשוי כמובן מדבש. מתכונים לראש השנה מתמקדים כמעט כולם במנות האוכל לשולחן החג, במתכוני הברכות השונים ובקינוחים המתוקים. מעטים המתכונים לשתייה בכלל ולשולחן החג בפרט. את המתכון הזה נציע לכם להכין בהקדם האפשרי, כדי שניתן יהיה ליהנות ממנו כבר בערב החג הראשון, שכן המשקה צריך להישמר כשבועיים לפני הטעימה הראשונה.
נערבב בסיר רכז רימונים עם סוכר, דבש ומים ונחכה עד לרתיחה. נמשיך בבישול לאחר הרתיחה עוד עשר דקות ונוריד מהכיריים. נמתין להתקררות הנוזל, שכן להוספת הכוהל התערובת צריכה להיות פושרת כדי שלא יתאדה. נוסיף את הכוהל ונערבב לפני שנמזוג לבקבוקים (רצוי כהים לאיטום טוב יותר) ונסגור היטב. את הבקבוקים נשמור במקום חשוך וקריר, אך לא במקרר.
בערב החג נוכל להגיש וליהנות עם כל החוגגים אתנו. כמובן שאפשר לשמור את הליקר גם לאחר החג לתקופה ארוכה של כמה חודשים.
לסיכום, ראש השנה הוא חג הנמשך שלושה ימים שבהם יש שלל ארוחות חגיגיות, מפגשים של משפחה, חברים ומכרים, שסועדים יחד ומאחלים זה לזה את מיטב האיחולים לכבוד השנה החדשה. השנה הזו תגישו את המנות על טהרת מרכיב הדבש, או לפחות במנה אחת בכול ארוחה, כדי שבאמת תהיה לנו שנה טובה ומתוקה.