אז מהו הקשר בין גודש באף והריון?
מהרגע שבו החל ההריון, פועלות כל מערכות הגוף באופן שונה מהרגיל ומתאימות את עצמן לצרכייך, וכמובן לצורכי התפתחותו של עוברך. גודש באף בהריון הוא שכיח מאוד, ותופתעי לדעת שיש לו קשר ישיר להריון. בכל מקרה, דעי שזוהי תופעה שחולפת זמן קצר לאחר הלידה.
בתקופת ההריון מתרחבים כלי הדם באף ולעיתים אף גורמים לדימומים. הדימומים טינם נעימים אך אינם מהווים סכנה כלשהי. תופעה זו תופיע בעיקר אצל מי שסבלה (ואפילו קלות) מאותה התופעה עוד לפי ההריון. למרות שדבר זה מטריד מאוד, אין סיבה לדאגה.
שימי לב, התופעה מחריפה עוד יותר בחורף, אז השימוש בהסקות לחימום הבית או מקום עבודתך עלול ליבש עוד יותר את הריריות ולהחמיר את התופעה.
מניעה
אם את סובלת מהתופעה המטרידה מומלץ כי תמנעי מצריכת יתר של מוצרי חלב. מוצרי חלב מגבירים את הפרשת הליחה אצל נשים הרות. אם הגודש מתמשך נסי להמנע מהם באופן מוחלט.
מומלץ להימנע משימוש בטיפות אף ובתרסיסים העלולים להחמיר את הגודש ונזק לריריות.
הקלה
כאשר הגודש באף מעיק ויש גם קשיי נשימה ניתן לקנות מכשיר אדים ולהשתמש בתמיסה המבוססת על מי מלח. מכשיר זה יהיה מאוד שימושי גם עם הולדת התינוק.
תרבי בצריכת מזונות עשירים בויטמין C כגון פירות הדר, ירקות ירוקים, קיווי…
דימום מהאף
במקרים בהם את סובלת מדימום מהאף, רצוי שתעצרי אותו. שבי ולחצי למשך 10-15 דקות על שני החלקים התחתונים של אפך- מעל הנחיריים. לחצי מבלי לשחרר את הלחץ. הקפידי להשען קדימה ונשמי דרך הפה על מנת לנקז את הדם מהאף. הימנעי משכיבה והעדיפי ישיבה או עמידה זקופה, תנוחות אלה יכולות להפחית או למנוע את הדימום. אם יש בהישג יד, הניחי חבילת קרח עטופה במגבת על גשר האף. במקרה והדימום מהאף איננו מפסיק עלייך לפנות לייעוץ רפואי.