נדמה לכן שמותר להימנע מפעילות גופנית בגלל ההריון? כדאי שתבדקו זאת שוב.
הפעילות הגופנית שומרת על הגוף ומכינה אותו היטב לקראת השינויים הדרסטיים אותם הוא עומד לעבור לפני הלידה, בלידה עצמה ובחודשים שאחריה. לפעילות הגופנית יתרונות רבים ושונים: ביכולתה להקל על העומס הפיזי הנובע מההריון, לחזק את הגוף ולאפשר לו התאוששות מהירה, משפר את ההרגשה ומעניק כוחות מחודשים.
בין היתרונות של הפעילות הגופנית ניתן למנות את הבאים:
- שיפור ביכולת לשאת את המשקל שנוסף במהלך ההריון
- מניעת בצקות המופיעות בדרך כלל בתקופה זו
- הימנעות מהצטברות נוזלים
- תמיכה בעמוד השדרה, שיפור יכולתו של עמוד השדרה לשאת עומס
- הקלה בנשימה
- ועוד…
מחקרים רבים מוכיחים כי קיום פעילות גופנית בתקופת ההריון מביאה לשיפור משמעותי בתפקודי הגוף השונים. על אחת כמה וכמה, הוכיחו המחקרים כי הפעילות הגופנית אינה פוגעת בעובר כפי שנהוג היה לחשוב בעבר.
הגוף יודע הכל
הריון הינו תקופה לא קלה עבור הגוף ובשל כך מתמקדת הפעילות הגופנית המבוצעת במהלכו בעיקר בשימור הקיים .כמו כן עוסקת הפעילות הגופנית בהכנת המתעמלת לקראת הלידה והתקופה שאחריה.
בשל המצבים החדשים עמם הגוף מתמודד ורגישותו הרבה בתקופה זו, החשיבות הגבוהה ביותר הינה אמנות ההקשבה הפנימית.
נשים אשר רגילות בביצוע פעילות גופנית יכולות להמשיך בה באופן קבוע תוך הקשבה מתמדת לצרכיו הייחודיים של הגוף, לתחושות שהוא מעביר ולאותות שמשדרים מנגנוני ההגנה הטבעיים שלנו. פעילות גופנית התורמת לגופנו תעניק לנו תחושה חיובית ומצב רוח נפלא. היכרות עם צרכי הגוף הייחודיים הינה שלב מהותי בתקופת ההריון. הודות להיכרות זו יכולה גם אישה אשר לא התאמנה קודם להריון – להתחיל פעילות גופנית מדורגת ומותאמת אישית לצרכיה.