באיזו תדירות כדאי לרחוץ את התינוק?
הורים רבים נתקלים בשאלה הזו ולעיתים אפילו מתביישים לשאול:
הרי מצד אחד, בחודשים הראשונים לחייו מדובר ביצור קטן שכמעט ואיננו זז ובוודאי שלא מתפלש בלכלוך. לעיתים, במזג אוויר נעים הם אפילו לא מזיעים ובעוד שישנם תינוקות שפולטים די הרבה, אחרים שומרים על כל טיפה בפנים. מצד שני, אנחנו רגילים להתקלח מדי יום וסגולות הנקיון כמובן עומדות למולנו. אז האם יש לרחוץ את התינוק מדי יום? כל התשובות בפנים.
רוחצים – בוודאי, אבל לא חייבים מדי יום
נתחיל דווקא בתשובה: תינוקות שאינם זוחלים או מתלכלכים לא חייבים באמבטיה יומית. נכון, הורים ותינוקות רבים נהנים מאוד משעת הרחצה והיא מומלצת כשעת בונדינג והנאה, אבל אין כל הוכחות מדעיות לכך שתינוקות חייבים להתרחץ כל יום. למעשה, זה תלוי בכם ובתינוקכם. שימו לב ששימוש יתר בסבונים חזקים ואפילו במי ברז, עלול לפגוע בעורו המתפתח של התינוק. חפשו תמיד את הסבונים העדינים או נטולי החומציות, המיועדים במיוחד לתינוקות. בשבועות הראשונים השתמשו במעט מאוד סבון ועל מנת שלא ישהה במי סבון זמן רב השתדלו לסבן את התינוק רק בסוף שעת הרחצה, לאחר שכבר שיחק ונהנה.
על נקיון, גם בין האמבטיות
בין רחצה לרחצה רחצו לתינוק את הפנים לעתים קרובות, נקו את אזור אברי המין אחרי כל החלפת חיתולים, ונקו לכלוכים אחרים מדי פעם. שימו לב שאזורי הכפלים בצוואר ובירכיים מועדים לפורענות במיוחד, אל תשכחו לוודא שהם נקיים ויבשים. בעת האמבטיה עצמה אתם עלולים לגלות שזה קצת מפחיד לרחוץ תינוק קטן מלא סבון וחלקלק, אז החזיקו אותו היטב.
לא בטוחים איך לרחוץ ? הכנסו למדריך המלא שיעניק לכם את כל התשובות.