איך מחשבים את התאריך המשוער ללידה או את שבוע ההריון בו את נמצאת? מה קורה בכל שבוע הריון עם העובר שלך בתוך הבטן? איזה שינויים הגוף שלך עבור במהלך שבועות ההריון? איך מחלקים את החודשים, את הטרימסטרים (שלישים)? איזה בדיקות עליך לעשות, אילו תוספי תזונה חשוב שתקחי בכל שבוע וממה חשוב שתמנעי? מה הגודל של העובר, מה המשקל שלו, כיצד הוא נראה?
זאת לא תהיה הגזמה לומר שמהרגע שבו נקלטת להריון חייך משתנים, זוהי תקופה קסומה ומרגשת, מלאת שמחה, חששות, קשיים, התרגשויות וחוויות יחודיות, כדי ליהנות מההריון ככל הניתן חשוב שתהיי חמושה במידע בסיסי שיקל עליך לצלוח את ההריון, בואי נעשה סדר בצורה פשוטה:
אם את עוד לא יודעת באיזה שבוע את, או באיזה חודש את, ראשית עלייך לחשב באיזה שבוע הריון את, לשם כך את מוזמנת להשתמש במחשבון הריון שלנו שקובע לפי התאריך בו התחיל המחזור החודשי (ה-וסת) האחרון שלך, החישוב גם יציג לך את תאריך הלידה המשוער שלך (תל”מ) ואפילו לאיזה מזל משתייך התל”מ שלך.
לא בטוחה באיזה שבוע את? בדקי במחשבון הריון
ההריון מחולק לשלוש קטגוריות, שבועות, חודשים וטרימסטרים.
משך הריון בד”כ הוא 266 ימים מהרגע בו חלה ההתעברות או לחלופין 280 ימים מהיום הראשון של המחזור האחרון שלך. ימים אלה מתחלקים לשלושה טרימסטרים, תשעה חודשים וארבעים שבועות (לעתים אפילו 41 או 42 שבועות) של הריון סטנדרטי.
החלוקה הרשמית עלולה להיות מבלבל לכן יצרנו עבורך את הטבלה הבאה:
יש להתייחס לששת שבועות ההריון הראשונים כחודש הראשון, ולאחר מכן לכל 4/5 שבועות כחודש הריון נפרד בהתאם לטבלה.
ישנה הבחנה נוספת שכדאי להכיר בין ספירת האמהות לבין ספירת הרופאים:
הרופאים סופרים את התקופה שעברה בחלוקה לשבועות וימים, כך למשל הרופא יאמר שאת בשבוע 31 + 3 ימים, בעוד במצב כזה האמהות נוהגות לומר שהן בשבוע ה 32 שכן הן במהלכו של שבוע זה, 2 הדרכים נכונות.
לכל שבוע בהריון ישנם פרמטרים שונים שעלייך להכיר, את יכולה לעבור על כולם כעת, אך זה יהיה פחות יעיל, מומלץ להיכנס בכל שבוע, לדף העוסק בשבוע ההריון שלך, בכדי להקל עלייך, את מוזמנת להירשם לשירות קבלת מסרונים (הודעות SMS) שבועיים לכל אורך ההריון בחינם, בתחילת כל שבוע תקבלי הודעה המובילה לעמוד שבועות ההריון הרלוונטי עבורך.
בעמודי שבועות ההריון ישנו מידע על גודל, משקל וצורת העובר שלך במהלך אותו השבוע, עדכון על התהליכים שהגוף שלך עובר ועל ההתפתחות של העובר (ידעת שהעובר פותח עיניים לראשונה בבטנך בשבוע ה 27?), כמו כן בכל שבוע ישנו פירוט על הבדיקות שעלייך לעשות, הנחיות תזונה, תוספים – חומצה פולית זה לא הכל (: טיפ שבועי ועוד המון! רישום למייל למעקב התפתחות
כמו כן במהלך הזמן הזה יעוררו את סקרנותך נושאים רבים ובצדק שלא העסיקו אותך טרם ההריון, ביולדת תמצאי מידע נגיש ונוח להבנה על מה מותר ומה אסור לאכול בזמן ההריון (ובהנקה), מידע על הכנת תיק לחדר הלידה, תוכלי לעשות שימוש בכלי החינמי באתר ליצירת רשימת קניות וציוד לתינוק לאחרי הלידה, צ’אטים באתר ובאפליקציה,למעלה מ 100 קבוצות ווטסאפ לפי נושאים ותל”מ וכ- 50 פורומים בהם תוכלי להתייעץ בכל נושא שמעניין אותך בתקופה זו עם נשים כמוך, בשלב דומה בהריון או כאלה שכבר עברו מה שאת עוברת כעת וכן עם אנשי ונשות מקצוע מובילים בתחום (דולות, רופאים, רוקחים, יועצים, מוהלים, תזונאיות ועוד), במהלך ההריון תוכלי לקרוא במגזין שלנו על זכויות נשים בהריון ולאחר הלידה, תוכלי למוד מתי נכון לצאת לבית החולים לקראת הלידה ולהיעזר באפליקציה שלנו לתזמון צירים, להיעזר בכלי באתר להכנת תוכנית לידה אותה תקחי איתך לחדר הלידה, ליהנות מהטבות להריוניות ויולדות ועוד המון!
פורטל יולדת כאן כדי ללוות אותך במהלך 40 שבועות ההריון שלך, ונישאר איתך גם לאחר הלידה, עם מידע על התפתחות התינוק, הנקה, טיפת חלב, חיסונים, בדיקות, החלמתך מהלידה, תמיכה ועוד המון הפתעות.
הריון קל, בריא ומהנה מצוות פורטל יולדת